بلاگ

چگونه مهارت شنیداری زبان را تقویت کنیم؟

 

تصور کنید در یک همایش بزرگ بین‌المللی هستید و این همایش در کل زندگی شما فقط یکبار اتفاق می‌افتد. این همایش به زبان انگلیسی میباشد و موضوع این همایش درباره راهکار‌هایی برای موفقیت مالی، تقویت ارتباتاط، روابط خانوادگی و توسعه کاری می‌باشد. تنها موضوع مهم این است که جهت حضور در این همایش شما باید از قبل مهارت شنیداری خود را تقویت کرده باشیدزیرا شما فقط یک بار در طول زندگی خود شانس شرکت در این همایش را دارید. اگر از قبل مهارت‌ شنیداری انگلیسی را در خود تقویت کرده باشید، شما نهایت استفاده را از این اطلاعات می‌برید ولی اگر هیچ کاری جهت تقویت این مهارت انجام نداده باشید، هیچ سودی برای شما جز حسرت از دست دادن این فرصت با ارزش را ندارد.

مهارت شنیداری زبان انگلیسی را می‌توان به یک پل تشبیه کرد که شما را به دنیای بزرگی از اطلاعات رایگان و بسیار کاربردی در هر زمینه‌ای وصل می‌کند و شما را قادر می‌سازد تا در هر زمینه‌ای با گسترش ارتباط بین‌الملل و.. به فردی موفق در زمینه شغلی خود تبدیل شوید.

با توجه به اهمیت این مهارت در زمندگی روزمره و همچنین در توسعه کاری، نیاز است تا اقدامات لازم برای تقویت این مهارت را انجام دهید.

در این مقاله شما را با چهار نکته کاربردی همراه با راهکار‌های مؤثر جهت تقویت مهارت شنیداری زبان انگلیسی در مدت زمان کوتاه آشنا می‌کنیم.

 

نکته اول: مشخص کردن یک برنامه روزانه و هفتگی با توجه به سطح زبانی خود

قبل از هر کاری شما اول باید سطح زبانی خود را مشخص کنید و سپس یک برنامه تمرینی روزانه برای خود مشخص کنید. اگر تا به حال از هیچ منبعی برای تمرین استفاده نکرده‌اید، پیشنهاد ما این است که برای ماه اول از سطح مبتدی شروع کنید.

دقت کنید، در ابتدا از فیلم‌های سینمایی یا سریال‌های انگلیسی شروع نکنید و به جای این دو مورد با سخنرانی‌های انگلیسی افراد مشهور، پادکست و کتاب‌های صوتی استفاده کنید. زیرا، در فیلم‌های سینمایی نوع مکالمه بصورت عامیانه، همراه با اصطلاحات نا آشنا و با سرعت بالا می‌باشد. در این صورت شما نمی‌توانید مفهوم جملات را به خوبی متوجه شوید. ولی در برنامه‌های سخنرانی، سخنران به آرامی همراه با اصطلاحات و لغات ساده صحبت می‌کند که شما به راحتی متوجه مفهوم جملات خواهید.

(درصورت تمایل به نحوه آشنایی با آموزش زبان از طریق فیلم روی این متن کلیک کنید)

از جمله پادکست‌های مناسب و مفید برای سطوح مبتدی تا پیشرفته:

یکی از جذاب‌ترین پادکست‌های انگلیسی که شما احساس خستگی نمی‌کنید جملات ساده و بیان قابل فهم یکی از نقات قوت این پادکست می‌باشد.

استفاده از پادکست‌های شبکه خبری VOA به شما در یادگیری و مطلع شدن از تحولات جامعه جهانی، اخبار، اطلاعات علمی و تاریخی و همچنین آشنایی با لهجه امریکایی کمک می‌کند.

با استفاده از این پادکست شما با لهجه بریتانیایی و اصطلاحات عامیانه که افراد نتیو به کار می‌برند آشنا می‌شوید.

این پادکست مناسب افرادی که سطح زبانی متوسط به بالا هستند، می‌باشد. لهجه امریکایی قابل فهم و اطلاعاتی در باره تاریخ و فرهنگ آمریکا همراه با اصطلاحات کاربردی و همچنین اصطلاحات تخصصی انگلیسی در تجارت در اختیار شما قرار می‌دهد.

در این وب سایت شما با گرامر، لغات و فعالیت های مناسب جهت تقویت مهارت های زبانی خود بخصوص مهرت شنیداری آشنا میشوید. اگر در سطح مبتدی هستید، شروع با این وب سایت را به شما توصیه میکنیم.

جهت اطلاع از آخرین مقالات و دوره های رایگان آموزشی آکادمی، در وبسایت ما عضو شوید

نکته دوم: تمرین همراه با پادکست

در تمرین با پادکست شما نیازی ندارید تا تک تک معنای کلمات را بدانید. پس از مشخص کردن سطح خود و پیدا کردن منبع مناسب، شما باید سعی کنید تا مفهوم جملات را متوجه شوید. سعی کنید با استفاده از منابع مشخص ساختار‌های گرامری پر کاربرد و لغات را یاد بگیرید. اگر از کانال‌های یوتیوب منابع بالا استفاده می‌کنید سعی کنید هر کدام از برنامه‌ها را در چهار مرحله تمرین کنید.

  • مرحله اول: از هدفون یا هنسفری استفاده کنید، فایل را پخش کنید و به جملات با دقت گوش کنید تا انتهای فایل.

 

  • مرحله دوم: اگر از یوتیوب استفاده می‌کنید، زیر‌نویس انگلیسی را روشن کنید و پس از هر جمله، توقف کنید و همان جمله را برای خود از روی زیر‌نویس بخوانید و سعی کنید مفهوم جملات را متوجه شوید.

بعضی منابع همراه با متن فایل شنیداری می‌باشند. در این صورت می‌توانید از متن به جای زیر‌نویس استفاده کنید.

شما همچنین از دیکشنری برای لغات نا آشنا می‌توانید استفاده کنید.

 

  • مرحله سوم: فایل را مجدد پخش کنید و زیر‌نویس انگلیسی را خاموش کنید و مجدد به جملات توجه کنید. این بار شما قادر خواهید بود بصورت شفاف تلفظ کلمات و مفهوم جملات را متوجه شوید. پس از هر جمله، شما نیز ان جمله را تکرار کنید.

 

  • مرحله چهارم: تکرار این پروسه بصورت روزانه میباشد. توجه داشته باشید در ابتدا سعی کنید فقط یک لهجه انگلیسی ( آمریکایی، بریتانیایی، استرالیایی، کانادایی) را انتخاب کنید. تلفظ در هر کدام تا حدودی متفاوت می‌باشد و پس از یادگیری نکات تلفظی شما قادر خواهید بود تا در مکالمات، سخنرانی‌ها، همایش‌ها و.. به راحتی صحبت‌های طرف مقابل خود را متوجه شوید.

جهت اطلاع از آخرین مقالات و دوره های رایگان آموزشی آکادمی، در وبسایت ما عضو شوید

نکته سوم: تمرین و آشنا شدن با تلفظ‌های آوایی در انگلیسی

دلیل اصلی شکست افراد در تقویت مهارت شنیداری، عدم توجه به نکات تلفظ و لهجه زبان دوم می‌باشد. شما در هر پادکستی که استفاده می‌کنید، باید به نوع لهجه، نوع تلفظ کلمات و حتی جملات توجه ویژه داشته باشید و سعی کنید این نکات را برای خود یادداشت کنید و در تمرینات بعدی از این نکات استفاده کنید.

  • به عنوان نمونه: یکی از نکات تلفظ در انگلیسی امریکایی:

به این جملات دقت کنید:

?Could you please help me 

.I’ll meet you tomorrow 

زمانی که آخرین حرف کلمه ما ( د،ت / d،t ) ‌باشد و حرف بعدی  ( y )، اتصال این دو کلمه بصورت \”ج\” تلفظ می‌شود. جملات بالا (کوج یو / می‌ج یو ) در لهجه آمریکایی تلفظ می‌شود.

در صورتی که با نکات تلفظی آشنا نباشید، فهم جملات بسیار بسیار سخت می‌شود. ولی با دانستن این نکات و استفاده در مکالمه، به مرور زمان، شما در هر دو مهارت گفتاری و شنیداری پیشرفت می‌کنید.

 

نکته چهارم: تقویت واژگان و گرامر انگلیسی

در کنار تمرین مهارت شنیداری، شما باید لغات جدید را مشخص و یادداشت کنید. همچنین، ساختار‌های گرامری را نیز به عنوان نمونه یادداشت کنید و با جایگذاری لغات، اصطلاحات در موقعیت‌های مختلف، برای تقویت مهارت گفتاری و نوشتاری، استفاده کنید.

 

بطور خلاصه، شما میتوانید با در نظر گرفتن سطح خود در زبان انگلیسی شروع به تمرین مهارت شنیداری کنید. با توجه به معرفی منابع و از آنها در یک بازه زمانی 2 ماهه (حداقل) برای هر سطح (مبتدی، متوسط، پیشرفته) استفاده کنید. پس از شش ماه تمرین مداوم و آشنا شدن با نکات تلفظ، نحوه استفاده از ساختار های گرامری و اصطلاحات انگلیسی، شما به راحتی قادر به درک جملات انگلیسی خواهید بود.

آکام آکادمی، مرجع یادگیری زبان انگلیسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دو =